Foe Yung Hai Ingrediënten:
– 1 ui
– 1/2 prei
– 1 blik bamboo scheuten
– 150 gram champignons
– 1 paprika
– 1 el sojasaus
– 1 tl oestersaus
– 1/2 tl zwarte peper
– 2 kipfilets
– 3 tl maizena
– 1/2 tl zout
– 5 eieren
– 1 tl zout
– 1/2 el suiker
– 1/2 tl witte peper
– 1 tl olie
– 2 tl maizena
– 1 el water
Foe Yong Hai saus Ingrediënten:
– 200 ml passata (gezeefde tomaten) (ik gebruikte de passata van Mutti)
– 200 ml water
– 100 gr fijne kristalsuiker
– 4 el azijn
– 5 el gembersiroop
– 2 el maizena (aangemaakt met water)
– snufje zout
– snufje peper
– 2 teentjes knoflook
Bak bami en/of nasi
Bereiding
1. Snij je
- 1/2 prei,
- paprika,
- 1/2 ui,
- 150gr champignons in mooie stukken/stukjes.
2. Bak je groenten mooi bruin in 2 eetlepels olie maar niet helemaal gaar!
3. Breng je groenten op smaak met:
- 1 el sojasaus,
- 1 el oestersaus,
- 1/2 lepel peper.
4. Snij je kip in dunne repen.
5. Gooi de kip reepjes in een bakje met 3 el maizena met wat zout.
6. Bak je kip mooi krokant in een aparte pan.
7. Leg je kip op een rooster en gooi er een beetje zout overheen.
Nu de saus:
1. Gooi je in een pan:
- 250 gr gezeefde tomaten (passaat)
- 200 ml water
- 50 gr + 2 el kristal suiker,
- 3 a 5 el gembersiroop,
- 4 el azijn,
- zout en peper.
2. Laten even koken totdat de suiker opgelost is en pers er 2 teentjes knoflook bij.
3. Meng je 1 el maizena met 2 el water tot een papje.
4. Gooi de helft bij je tomaten mengsel.
5. Even de kook erover totdat de saus wat dikker is en de rest maizena saus erbij
6. Even proeven, en gooi er extra shit (suiker, gembersiroop) bij naar smaak.
Sausje Klaar!
Nu het omelet met vulling
1. Breek al je 5 eieren in een bak en gooi
- 1 tl zout,
- 1/2 el suiker
- 1/2 tl witte peper erbij.
2. Goed je eieren ff mengen met elkaar tot een hele mooi oranje massa en laat 10 min staan.
3. Nu de bamboo scheuten bij de groente mengen
Nu alles samen brengen in een mooi lekker huwelijk:
1. De bamboo scheuten bij de groente mengen
2. Zet twee pannen op met 2 el olie en laat heet worden.
5. Gooi in elke pan de helft van je ei mengsel in en zorg voor een goeie basis van een omelet.
6. Bijna gaar?
7. Gooi je vulling (groenten en kip) op links (of rechts) van het midden van je ei.
8. Vouw je ei om de vulling heen.
9. Flippen! en op het bord!
Op het bord nasi/bami toevoegen, en omelet lekker overgieten met saus.
Aan tafel!!!