Ga naar de inhoud
Home » Kaassaus

Kaassaus

In de pan:

  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui in ringen snijden
  • 2 Spaanse pepers in ringen hakken/snijden
  • 2 theelepels zwarte peper korrels
  • 1/2 theelepeltje zout

Nu 5 minuten bakken totdat de uien doorzichtig worden daarna in de pan erbij:

  • 2 eetlepels witte zijn azijn
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 3 a 4 minuten laten inkoken
  • 450 gram ongeklopte slagroom

Roeren en daarna van het vuur halen, 20 a 30 minuten laten staan.

  • Goudse en chedar kaas raspen en in een kom peuren
  • Roommengsel  weer op het vuur en net niet aan de kook brengen
  • Daarna door de zeef uitgieten in de kom met geraspte kaas.
  • Met de geraspte kaas goed mengen en daarna au-bair-marie opwarmen
  • Lekker blijven roeren totdat de kaas gesmolten is, daarna even af laten koelen tot het een beetje dikker wordt.

Snij wat lente ui en bij het serveren van de kaassaus de uienringen erover heen.

Zie voor alles: