Ga naar de inhoud
Home » Pastasaus

Pastasaus

Pastasaus voor alles uit Italië

De Basis

Snij:

  • 2 flinke knoflook teentjes
  • 1 grote ui

Pan op het vuur (5) met een beetje olijfolie

  • knoflook en ui erin
  • 1 (dunne) paprika in stukjes snijden en erbij
  • aantal sherry tomaatjes (doorsnijden) en erbij
  • 4 grote tomaten in grote stukken snijden en erbij

Voeg toe

  • peper
  • zout
  • 1 tl tijm
  • 1 tl salieblad
  • 1 tl oregano
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl basilicum

Alles mixen, deksel erop en 45 minuten lekker laten sudderen op 3.

Na deze tijd alles in de maatbeker en met de staaf mixer erin!

De broodnodige vitamientjes

Pak

  • 3 wortelen (ff schrapen)
  • 1 courgette in een paar stukken zodat het de keukenmachine in kan

In de keuken machine (rode kool mes) en lekker in kleine stukjes. Dit alles in de pan, met vuur op 8 om aan te bakken

Daarna bais saus erbij, pan op 6 en alles lekker door elkaar mixen.

Voeg daarna nog toe:

  • een scheut ketjap manis (glutenvrij)
  • flinke scheut ketchup
  • beetje zout en peper
  • 2 tl pesto

Lekker mixen en laten sudderen om overtollig vocht weg te krijgen.