Pastasaus voor alles uit Italië
De Basis
Snij:
- 2 flinke knoflook teentjes
- 1 grote ui
Pan op het vuur (5) met een beetje olijfolie
- knoflook en ui erin
- 1 (dunne) paprika in stukjes snijden en erbij
- aantal sherry tomaatjes (doorsnijden) en erbij
- 4 grote tomaten in grote stukken snijden en erbij
Voeg toe
- peper
- zout
- 1 tl tijm
- 1 tl salieblad
- 1 tl oregano
- 1 tl rozemarijn
- 1 tl basilicum
Alles mixen, deksel erop en 45 minuten lekker laten sudderen op 3.
Na deze tijd alles in de maatbeker en met de staaf mixer erin!
De broodnodige vitamientjes
Pak
- 3 wortelen (ff schrapen)
- 1 courgette in een paar stukken zodat het de keukenmachine in kan
In de keuken machine (rode kool mes) en lekker in kleine stukjes. Dit alles in de pan, met vuur op 8 om aan te bakken
Daarna bais saus erbij, pan op 6 en alles lekker door elkaar mixen.
Voeg daarna nog toe:
- een scheut ketjap manis (glutenvrij)
- flinke scheut ketchup
- beetje zout en peper
- 2 tl pesto
Lekker mixen en laten sudderen om overtollig vocht weg te krijgen.